Expertmeeting Licht en Ecologie

Regelink Ecologie & Landschap constateerde met Jasja Dekker dat het bij ruimtelijke ontwikkelingen vaak lastig is om een goede afweging te maken tussen de te plaatsen verlichting en ecologische aspecten. Simpelweg vinden verlichtingsdeskundigen het lastig om de taal van de ecologen te begrijpen en visa versa. Daarom is Regelink Ecologie & Landschap op zoek gegaan naar partners om een dag te organiseren waarin een brug geslagen wordt tussen deze twee werelden. Met succes, op donderdag 13 november vindt deze dag plaats. De partners zijn: Rijkswaterstaat, Nederlandse Vereniging voor Verlichtingskunde, Zoogdiervereniging, Ecosucces, Jasja Dekker Dierecologie en Orange Logic, met ondersteuning van het InterGemeentelijk-overleg Openbare Verlichting en ProRail.

Er zijn recent een paar plaatsen vrijgekomen, dus interesse? Zie de website van deexpertmeeting Licht en Ecologie.

Reflectie van verlichting in Arnhem op de wolken op een winterse nacht. (c) Jasja Dekker
Reflectie van verlichting in Arnhem op de wolken op een winterse nacht. (c) Jasja Dekker