Vleermuizen en wegen

Afgelopen week bracht ik door in Denemarken, voor een workshop mitigeren en compenseren (voorkomen of goedmaken) van effecten van wegen op vleermuizen. De workshop is in het kader van een project in opdracht van de Conference of European Directors of Roads. Een consortium van Aarhus University, University of the Basque Country, Flagermus Forskning og Rådgivning, Swego & ik boog zich afgelopen tijd over of we bij verbreding of bouw op de goede weg(!) zijn in Europa. De workshop had als doel om onze resultaten aan te scherpen met een stel kritische experts van wegautoriteiten en uit de vleermuiswereld.

De rapportage verschijnt eind juni, ook op de projectwebsite, maar komende donderdag presenteer ik een deel van het werk al op het symposium “Ecologie in de praktijk”.

Deelnemers aan de workshop
Deelnemers aan de workshop